miércoles, 29 de diciembre de 2010

TAULA RODONA AMB UN BIÒLEG

En Jordi B. al mig, i els companys ocellaires.
El passat dimarts dia 28 de desembre es va celebrar una reunió entre membres i simpatitzants de la plataforma Tradició Ocellaire i el biòleg Jordi Baucells.

En Jordi Baucells, és diplomat en Biologia i llicenciat en Enginyeria Tècnica Agrònoma.
Actualment és el gerent de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària La Plana, integrada per 12 municipis de la comarca d’Osona.
També és el màxim responsable del projecte de creació de l'Agència de la Natura de Catalunya, promoguda pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

També disposa del carnet d’anellador Expert, i és membre del ICO ( Institut Català d’Ornitologia).

El tema a parlar era la captura de petites quantitats d’ocells fringíl·lids, amb el mètode de l’arbret amb vesc, el qual en Jordi va fer un escrit al seu Blog.

La reunió es va desenvolupar amb total normalitat i amb una bona predisposició.

L’opinió d’en Jordi era favorable que es torni a autoritzar la captura amb el mètode de l’arbret amb vesc, però que cal fer-ho amb la inclusió d’un reglament més acurat que l’actual, amb uns drets i uns deures que s'hauran de complir. Però en tot cas, els ocellaires han d’estar presents en l’elaboració d’aquest reglament.

Considera un error greu, que l’administració hagi prohibit de manera unilateral i contundent, aquest tipus de captura ( vesc i xarxa abat.), sense haver escoltat les parts implicades i les possibles solucions que aquestes haguessin trobat.

Com diu en Jordi al seu Blog, la captura amb el mètode del vesc, és per agafar petites quantitats d’ocells.
I el què s’ha de perseguir és el furtivisme i les arts que agafen centenars d’ocells de manera massiva i no selectiva. També diu que s’han de erradicar els  mercats il·legals que puguin sorgir.
Els ocellaires estem totalment a favor d’aquestes reflexions i serem els primers a denunciar aquests fets.

Per acabar, es va decidir seguir continuant parlant de tema i ens vàrem emplaçar a tornar-nos a reunir en properes ocasions.

Els membres de la Plataforma i els ocellaires presents, volem donar les gràcies a en Jordi, per haver acceptat l’invitació i per haver-nos escoltat i compartir bona part dels nostres raonaments.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.