viernes, 15 de abril de 2011

REUNIÓ AMB EL DIRECTOR DE MEDI NATURAL, SR. JOSEP ESCORIHUELA

El passat dijous 14 d'abril, es va celebrar una reunió a Barcelona, a la qual hi van assistir, el Director de Medi Natural, el sr. Josep Escorihuela, i diferents ocellaires.

La reunió la va organitzar el president de l'Agrupació de Caçadors i Pescadors de Catalunya (AGRUPCAT), el senyor Manel Raurich, que hi va ser present acompanyat de diferents ocellaires (membres de la Plataforma Tradició Ocellaire i col·laboradors de l'agrupació Agrupcat).

Evidentment, el tema a tractar, era la captura en viu de petites quantitats d'ocells frnigíl·lids.

El sr. Raurich va iniciar la reunió, explicant al director, la preocupació que està patint el col·lectiu ocellaire, i més concretament, els ocellaires que capturen amb el mètode de l'arbret.

El sr. Escorihuela, va fer un petit resum dels moviments que s'estan duent a terme des del departament de Medi Natural, i va informar-nos que el mètode de la xarxa abatible està pràcticament solucionat, cosa que aplaudim, però que el mètode de l'arbret és molt més complicat.

Recordem que, tant les Directives Europees com les Estatals, enquadren els 2 mètodes de captura de FRINGÍL·LDS, en les mateixes condicions i excepcions. Per això estem treballant per aconseguir que el vesc amb arbret i en fringíl·lids, tingui el mateix reconeixement que les xarxes abatibles.

Els ocellaires vàrem intercanviar opinions amb el director de Medi Nautral, i el sr. Escorihuela es va comprometre a buscar la fórmula, que es pugui incloure el mètode de l'arbret en la futura reglamentació.

També informar que encara no s'ha fet el nou reglament, per això no se sap com seran els articles de la captura ( espècies a capturar, dies hàbils, mascles o femelles, etc), per aquest motiu hem d'estar en alerta dels moviments que es puguin fer.

Des de la Plataforma Tradició Ocellaire, creiem que si hi ha voluntat de la Direcció de Medi Natural, es pot fer la futura llei, incloent els 2 mètodes de captura en viu.

Per acabar, volíem explicar a la gent que no és entesa en el tema, que els ocellaires capturem en viu, sempre en viu petites quantitats d'ocells fringíl·lids, que no estan en regressió ni en perill d'extinció. Aquests ocells, al capturar-se amb els 2 mètodes, no presenten ferides i si s'alliberen a l'instant, ho fan sense dificultats.
A més, dels pocs ocells que es capturen, es seleccionaran els millor exemplars per participar en concursos de cant, i la resta d'ocells es tornen a alliberar al medi natural, demostrant que la nostra activitat és sostenible amb el medi natural i no és agressiva amb les espècies que es capturen.
 
El Sr. Escoriuela al centre

El Sr. Escorihuela, el Sr. Raurich i Ocellaires

12 comentarios:

  1. Es penos que feu aquest escrit donant publicitat a que caçarem amb la xarxa sense que no hagi cap document publicat oficial per l'administració. Al final gràcies aquest escrit i d'altres no podrem caçar perquè els ecologistes tornaran a demanar la prohibició abans d'hora.

    Agrairia que aquests temes es fecin publics un cop estigues tot ben lligar i no ara. Ja tindreu temsp de fer publicitat de la vostra plataforma.

    Gràcies
    Carles Dilmau
    Ocellaire

    ResponderEliminar
  2. Al sr.dilmau, la plataforma no vol donar publicitat de res, només informen. els ocellaires el mínim que han de saber és com està tot.
    El què no volen és pagar la llicència i no poder anar a capturar. Com al 2010, estafats en tota regla.On és la denuncia de la federació que va dir que faria contra els de medi ambient,pel tema llicències??, No va dir la federació que reclamaria conjuntament els diners de la llicencia?. Que passi el temps i els ocellaires no s'enrecordin...
    Ja està bé d'amagar als verdaders ocellaires la informació. Al 2008 van prohibr el vesc, ens varem assebantar de casualitat , quan la federació feia mesos que ho sabia.
    Perquè no s'ha fet o és fa cap acte reivindicatiu, a favor dels ocellaires?, No interesa a alguns dels "que manen i cobren"?..
    Sort que encara queda gent que vol defensar la captura amb condicions dignes.
    Ja està bé d'amagar-nos com delinquents, com si estiguessim practicant un delicte.
    òscar

    ResponderEliminar
  3. Bueno conque nos dejen cazar con la red de libro ya esta bien haver si tanto apretar la cuerda,ahora va a petar y al final nos quedaremos sin una cosa y sin la otra,lo importante que si va bien encasminada la cosa con la red de libro(abatible)pos ya esta que digan que si y ya esta ,lo importante es que nos vuelvan a dejar cazar sea con lo que sea,dicen que con la red si,pos ya esta ,no le demos mas vueltas.
    saludos.
    Vicente.

    ResponderEliminar
  4. Donar tot el meu soport a la plataforma, doncs gràcies a gent desinteressada a fer aquests escrits, la resta d'ocellaires estem assebentats dels temes que ens importen rel.lacionats amb els ocells. Si en algun moment s'ha fet una observació des de la plataforma, és merament una observació i/o opinió(sota el meu criteri). I si és per fer-nos entendre com ho veieu els que podeu estar a les reunions, endavant. Jo i segurament molts com jo us ho agraïm i alguns d'altres que no estaran d'acor amb els vostres escrits. Per a gustos, colors ...
    Endavant i visca el vesc !!!!!!
    Enric
    Endavant i sort

    ResponderEliminar
  5. jo també donu soport a als ocellaires que lluiten. tenim el dret de recuperar el què ja teniem. Gràcies, i no pasa res per informar.

    ResponderEliminar
  6. Hola soy Juan Carlos de SP Canyelles, y me gustaria el agradecer el esfuerzo y la voluntad desinteresada de la plataforma informando dia a dia y segundo a segundo de todos los movimientos havidos y por haver. Yo creo que habria que hacer un intercambios de golpes y ceder en ambos bandos, una solucion salomonica seria recuperar el vesc y coger hembras para posible cria en cautividad, si renunciamos a uno de los 2 metodos con los años sacaran otra pega en la red y la eliminaran como ya quieren quitar el vesc, estamos todos los aficionados muy orgullosos de los señores de la plataforma ocellaire, estais haciendo un trabajo fantastico.

    ResponderEliminar
  7. Estic d'acord sr. Dilmau tant sols amb una paraula del seu escrit. Es penós, penós que els ecologistes ens tractin com a delinquents, i que l'administració sigui incapaç de fer un estudi real de quines són les causes per les que aquests tipus d'ocells es veuen amenaçats, o els fan creure que ho estan, doncs hi han estudis que correboren que per sort el nombre d'espèciments va en augment.
    Es penós, que en lloc d'unir-nos hi haigi gent que prefereixi quedar-se asegut esperant que passa. I sabent com l'administració esta sota una forta presio dels "mal anomenats" ecologistes.
    Potser per actituds com la seva la PLATAFORMA es fa més i més necessaria doncs el que volem els ocellaires es poder gaudir de la nostre afició, amb llibertat d’escollir el mètode de captura. CAP dels dos deixa de ser selectiu, encara que aquest sigui el plantejament que ens presenten.
    Per sort no som individualistes, i lluitem per no deixant-se posar una vena als ulls, que ens privi de veure les intencions que hi ha darrera aquesta llei. Es pot començar per prohibir el vesc, però darrera i no serà per la nostre actuació, també cauran les xarxes, i potser .....

    Per això poso tots els meus esforços en aquesta lluita per defensar la nostra tradició.

    En quan al Sr. Vicente crec que la seva actitud no divergeix de l’egoisme manifest en la nostra trista societat.
    Ramon

    ResponderEliminar
  8. Volem donar les gràcies a la gent que ens dona suport, nosaltres només volem informar al dia. Volem dir als ocellaires que hi ha gent que els defensa i treballa per recuperar la ilusió de tornar a capturar en viu algun ocell. Nosaltres no cobrem una nòmina a final de més,ni tenim dedicació exclusiva al tema de la caça, tampoc tenim interesos personals. Però veien que els nostre representants tenen altres prioritats, ens hem vist amb l'obligació d'anar fins on sigui per defensar aquesta activitat tradicional, centenària i cultural del nostre pais. Els ecologistes?, han estat 7 anys ficats dintre del Departament de Medi Ambient, i han col·locat gent seva a tot arreu. Creieu que no tenen informació de primera mà?. Per sort, ja no manen i no depenem d'ells.

    ResponderEliminar
  9. GRACIAS SEÑORES DE PLATAFORMA POR TENERNOS IN FORMADOS,YA QUE LA FEDERACION DE CAZA SON UNOS XAPUZAS EN TODA REGLA Y UNOS MAFIOSOS, SEÑOR DILMAU SEGURO USTED ES MIEMBRO DE LA FEDERACION,NO TENGO DUDAS CON SUS DECLARACIONES.

    ResponderEliminar
  10. Bon dia,
    Us volia donar les gràcies pels vostres escrits, la lliuta a favor dels ocellaies, de la tradició, de la captura en Vesc i de tot lo relacionat amb una afició sana. Sense vosaltres, crec que la cosa estaría molt complicada. Us donem les gràcies desde la meva S.O., i desde els simpatitzants de la tradició.
    Si us plau, nomes demano a les gent que comenta sobre les xarxes, que intenti mirar més enllá, ja que si ens conformem amb poc, arribarà un dia que no ens deixin caçar amb res. A més a més, heu de tenir en compte que a certes comarques no s'ha caçat mai amb xarxa, i si ens treuen el vesc, l'afició s'anirà apagant mica en mica. Penseu també, que sense les comarques d'Osona i Manresa, els aficionats es redueixen molt, i no es pot fer cap mena de pressió; sinó estem tots units no aconseguirem res.
    Hem de lliutar per un nou reglament, encara que sigui inclús sacrificant les qüantitats d'ocells capturats, o una fòrmula que els hi sembli més faborable a les associacions que ens van en contra.
    També explicar les certeses de l'afició, que no es guarden tots els exemplars, sinó una molt petita quantitat d'ells (només els que valen per concurs, essent en el meu cas i en molts casos, un o 2 l'any), que no els hi fem cap mal, que un ocell no adaptat a la gabia mai ens el quedem, que no comprem/venem ocells, sinó que el que volem es capturar-ne certs, per poder gaudirne.
    Qualsevol cosa, Plataforma, ja sabeu on em teniu.
    Moltes gràcies altre cop, i força!
    Cesc

    ResponderEliminar
  11. RESPOSTA AL SR. CARLES DILMAU
    Al Sr. Carles Dilmau, en sembla llastimós el teu comentari, i et pregunto ¿on és la democràcia,?, ¿ o és que tu no ets demòcrata ? ¿ i per desgracia nostre a sobre tens algun càrrec de responsabilitat en el mon de la caça?.
    Digues que defenses i a qui defenses ? jo entenc que als ocellaires no!.
    Els ocellaires no ens tenim que amagar de res, ¿ no serà que tu pertanys a un grup de gent que els últims anys, s’han convertit en experts en llençar rumors i amagar coses? Per la teva informació et diré que ara estem pagant el que no es va fer aquest últims anys. Per sort o desgràcia ens coneixem tots en aquest mon, i tu el que pretens o sabem tots, que es “ caçar mascles i femelles durant cinc anys amb les teles abatibles, amb la finalitat de criar en captivitat.
    Amb aquest discurs, jo et recomano que et quedis a casa i deixa’ns tranquils, que amb amics com tu no calen enemics.
    Josep.

    ResponderEliminar
  12. Un aplaudiment pel Sr. Vicente. Aquest es el reflexe pur i dur de la nostre societat. El que es diu: "Vaya yo caliente y riase la gente". Sr. Vicente evidenment vostè no deu viure ni a Osona ni al Bages. De veritat es tant inocent que creu que no es ficaran amb les teles més endavant? Si els ecologistes veten la captura amb vesc perque la consideren no selectiva, que faran els defensor dels animals, quan vegin que l'ocell que fa d'esquer es passa tota l'estona de cap per avall i penjat d'un fil?. Clar mentre no em toquin a mí...
    Aquesta per sort no es la postura de la plataforma, que defensen la xarxa evatible i arbrets. Sino enrecordis de la recollida de firmes que van portar a terma o faci una ullada al canto dret de la pàgina que encara hi ha el document.
    Ells lluiten pel que creuen els pertoca per tradició, a casa sempre hi havien hagut creueres, paietes i arbrets i no havia sentit a parlar de xarxes fins que la plataforma es va posar en marxa.

    ENDAVANT PLATAFORMA I no us deixeu influir per comentaris tant poc solidaris com aquest.
    Montse

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.