domingo, 28 de noviembre de 2010

QUÈ DIU LA LLEI EUROPEA.. (Directiva)


Arbret per la captura.



Desde aquesta pàgina volem posar literalment el què diuen les LLEIS, perquè la gent pugui saber les veritats que diem uns i les mentides que diuen els altres.

La captura en viu de petites quantitats d'ocells fringíl·lids, amb els mètodes de l'arbret amb vesc i el de xarxa, son mètodes Selectius i no massius. Els estudis i resultats així ho han confirmat. A més son mètodes gens agressius per les espècies i un cop capturats, es poden tornar a alliberar. Altres mètodes enumerats en la Directiva, causen la mort de forma indiscriminada.






DIRECTIVES EUROPEES


DIRECTIVA 79/409/CEE, del 2 abril 1979, Relativa a la conservació de les aus salvatges.
DIRECTIVA 2009/147/CE, 30 novembre 2009, Relativa conservació de les aus salvatges.

 

Artículo 8

1. En lo que se refiere a la caza, la captura o muerte de aves en el marco de la presente Directiva, los Estados miembros prohibirán el recurso a cualquier medio, instalación o método de captura o muerte masiva o no selectiva o que pudiera causar la desaparición local de una especie, y en particular, los que se enumeran en la letra a ) del Anexo IV.

Artículo 9

1. Los Estados miembros podrán introducir excepciones a los artículos 5, 6, 7 y 8 si no hubiere otra solución satisfactoria, por los motivos siguientes :

c ) para permitir, en condiciones estrictamente controladas y de un modo selectivo, la captura, la retención o cualquier otra explotación prudente de determinadas aves en pequeñas cantidades.

Anex IV
a) — Lazos (con excepción de Finlandia y Suecia para la captura de Lagopus lagopus lagopus y Lagopus mutus al norte de los 58° de latitud N), ligas, anzuelos, aves vivas utilizadas como reclamos cegadas o mutiladas, aparatos grabadores, aparatos electrocutantes. — Fuentes luminosas artificiales, espejos, dispositivos para iluminar los blancos, dispositivos de visor que incluyan un convertidor de imagen o un amplificador de imagen electrónico para tiro nocturno. — Explosivos. — Redes, trampas-cepo, cebos envenenados o tranquilizantes. — Armas semiautomáticas o automáticas cuyo cargador pueda contener más de dos cartuchos
 

Queda demostrat que les Directives Europees permeten excepcions. En l'article 9 ho especifica literalment. A més, l'article 8 es diu que es prohibeix els mètodes que no es puguin considerar selectius. Però el mètode de l'arbret amb Vesc per la captura en VIU, sempre en viu d'ocells fringíl·lids, s'ha demostrat (amb estudis i proves pilot) que en aquest cas és selectiu.

No pot haver-hi comparació amb altres mètodes numerats que, realment no son selectius, com poden ser els mètodes d'armes semiautomàtiques, explosius, esquers enverinats, hams, llaços, etc. Aquests mètodes maten els ocells de forma indiscriminada.

______________________________________________________

L'any 2009 es va fer una Prova Pilot excepcional per demostrar la selectivitat del mètode del vesc, només en la captura en viu d'ocells fringíl·lids.

Els resultats varen ser els que esperàvem. Les paraules del Conseller de Medi Ambient, el Sr. Francesc Baltasar, van ser literalment - ELS RESULTATS VAN SER UN ALT PERCENTATGE DE SELECTIVITAT AMB ALTRES ESPÈCIES-!!

Però per justificar la prohibició, amb finalitats electoralistes i partidistes, va dir que al agafar-se 4 Pinsans per 1 Verdum, no es podia considerar Selectiu.!!.

Els ocells permesos capturar son; Pinsans, Verdums, Caderneres i Passerells.

Com es pot prohibir aquest mètode, dient que no és selectiu, si els ocells que descriu a l'estudi, son ocells que se'ns permet capturar !!, i podem agafar 5 ocells per espècie!!, DEMAGOGIA!!.

La zona on es va fer la Prova Experimental era en zona muntanyosa, comarques centrals i interiors, amb zona muntanyosa, on la quantitat de Pinsans supera en nombre a la de Verdums. Per cada Verdum, poden passar 100 Pinsans. Ja que el Pinsà és ocell de muntanya.

MIREU PARAULES DEL CONSELLER!!.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.